03 November, 2013

Dual-SIM, o nouă tendință pe piața smartphone-urilor

La început telefoanele dual-SIM erau create de câteva companii chinezești, precum Tinno, dar cu timpul au început să fie construite și de companii cu experiență în domeniu, precum Lenovo, Nokia sau Samsung.

În acest moment pe piață există o mare varietate de astfel de echipamente, inclusiv câteva modele cu 4 SIM-uri. Pentru cei care au nevoie de un singur telefon, evident aceste echipamente par fanteziste și fără un scop real. Dar nu e chiar așa. A fost o vreme când mulți credeau că telefonul mobil este un lucru cu necesitate îndoielnică, iar acum sunt oameni care efectiv nu concep viața fără el. Așa încât, este foarte probabil ca și dual-SIM-urile să aibă mai multă aplicabilitate decât par a avea la prima vedere. Acest tip de telefoane sunt dotate inclusiv cu cameră foto, aplicații pentru chat sau sloturi pentru carduri de memorie.
De fapt ce sunt aceste telefoane și cum funcționează ele? Este vorba de telefoane care au în interior sloturi pentru două SIM-uri, ambele active simultan (există și modele care nu funcționează decât cu un SIM activ, pentru utilizarea celuilalt fiind necesară închiderea primului, însă acestea pierd teren), de pe care se pot efectua apeluri telefonice, trimite SMS-uri sau se poate naviga pe Internet, indiferent de rețeaua în care funcționează SIM-urile. Funcțiile de apel în așteptare, hold call sau apel conferință, în cadrul aceluiași SIM sau între SIM-uri sunt active, cel puțin la unele modele. În general producătorul avertizează clar asupra acestor lucruri.

Pentru a apela la alegere de pe cele două SIM-uri, există mai multe opțiuni, în funcție de tehnologia pe care o alege producătorul. Unele echipamente au un buton care schimbă SIM-ul de pe care se va face apelul. Altele au două butoane de apel, câte unul pentru fiecare SIM. Mai există și acele smartphone-uri touchscreen care rulează cu Android, iar sistemul de operare administrează acest aspect prin interfața grafică. De obicei, un telefon dual-SIM va avea două interfețe, câte una pentru fiecare SIM, care pot fi personalizate de către utilizator să arate diferit, astfel încât să poată fi distinse la o singură privire aruncată asupra ecranului. Gestionarea minutelor incluse sau a internetului se poate face astfel foarte simplu.
Utilitatea unui telefon dual-SIM nu este absolută, ea depinzând de fapt de necesitatea utilizatorului de a gestiona două numere de telefon, fie că este vorba de doi operatori, fie că este vorba de telefonul personal și de cel de la serviciu. După cum spuneam, există persoane care nu au nevoie decât de un singur telefon, grija acestuia fiind deja un chin pentru ele. Dacă însă sunteți dintre aceia care au după ei două telefoane sau care țin un SIM în buzunar sau portofel și unul în telefon, acest echipament v-ar putea ușura cu mult 

No comments:

Post a Comment